Jeździłeś do Józefowa kilka/kilkanaście lat temu? Działałeś przed laty w Szensztackiej Młodziezy Męskiej? Załóż konto i napisz PW do użytkownika Janek Engel, aby uzyskać dostęp do działu dla oldbojów.
Kolesie
Wysłany: 2009-03-27, 19:43
CzerwonyMag napisał/a:
Dajcie się poznać, a może nawet polubić!
witamy:)Dołaczyliśmy wczoraj.jesteśmy świeżą rodzinką z grupy rokietnickiej:)swieza poniewaz przed 5 miesiącami narodził się nasz syn:) pierworodny.do grupy rodzin szensztackich należymy od roku.i dobrze się w niej czujemy:) pozdrawiamy wszystkich
_________________ wystarczy odrobina nadziei,pozytywne myślenie wszystko odmieni...
Oho! Południowcy atakują forum! Świetnie! Oby jak najdłużej Witam w imieniu własnym i pozostałych 367 użytkowników forum zapraszam do częstego pisania.
Witam wszystkich bardzo serdecznie Chciałoby się powiedzieć Nos cum prole pia! Ale nie jestem jeszcze w szensztacie... Ze szczególnym naciskiem na "jeszcze"
Od czego by tu zacząć... zacznę od początku Na chrzcie dano mi Daniel Piotr, ale od pewnego czasu utarło się, że jestem "czacza" Latek mi w tym roku wybije 18, i mimo tych 18 wiosen, które zostawiłem za sobą, z szensztatem zacząłem się zapoznawać dopiero w tym roku. Mimo, że od paru ładnych lat jestem lektorem, to dopiero od ostatniego czuwania na Jasnej Górze (o którym też nigdy nie wiedziałem... wstyd...), zainteresowałem się szensztatem. Chociaż, czy słowo "zainteresowałem" jest tutaj odpowiednie? Nie wiem, w każdym razie coś poczułem, i od pewnego czasu przymierzałem się do zarejestrowania się na forum szensztatu, ale ostatecznie dokonałem tego dopiero dzisiaj Lepiej późno niż wcale
To ciekawe i piękne zarazem, bo nigdy w życiu nie cieszyłem się tak bardzo z faktu, że zarejestrowałem się na forum... Mógłbym tutaj jeszcze długo pisać, ale jako, że miała to być krótka notka przedstawiająca moją osobę, to chyba wskazane będzie, żebym zakończył, bo nie chciałbym kogokolwiek uśpić
Ale na koniec z racji tego, że w moim profilu tego nie zrobiłem, umieszczę tutaj kilka moich zainteresowań, tak dla formalności, które jednak co nie co o mnie może powiedzą
A więc zaczynamy :
- sport - w bardzo szerokim tego słowa znaczeniu
- aktorstwo - gdybym dostał się do szkoły teatralnej...
- taniec towarzyski
- i wiele innych
Dziękuję tutaj szczególnie Marysi, poprzez którą Bóg dał mi okazję zbliżyć się do szensztatu
Czacza (choć jak dla mnie "Rad" ) na forum! Co za miła niespodzianka
Witam Cię serdecznie!!!
_________________ Ojcze, pozwól mi być ofiarą Twojej MIŁOŚCI!
jagodka.z
Wysłany: 2009-05-03, 16:40
hej
No to może teraz ja- Mam 17 lat (nigdy mi to nie może przejśc przez gardło, za dużo! ), jestem z Koszalina i przygotowuję się do zawarcia Przymierza, co (jeśli wszystko pójdzie dobrze) stanie się na pielgrzymce do Szensztat w sierpniu
Na Szensztat trafiłam serfując po internecie, co bardzo lubię Tak znalazłam siostrę Joannę i zapisałam się na rekolekcje, było to niecały rok temu.
A teraz wpadłam na pomysł napisania stronki wspólnoty naszych dziewczyn z Koszalina i tak sobie szukam informacji i trafiłam na to forum
Pozdrawiam
_________________ Nie płacz, to tylko krzyż... Przecież tak trzeba...
Nie drżyj, to tylko Miłośc! Jak rana w przylepce chleba...
Jagódka zapraszamy również na stronę koszalińską. (www.szensztat.koszalin.pl) Jesteśmy gotowi aby stworzyć pod stronkę dla dziewcząt. Zresztą na naszej stronie możesz przeczytać wszystkie aktualne wiadomości dotyczące ruchu w naszej diecezji. Strona jest współredagowana przez jedną z przedstawicielek dziewcząt Alę.
Witaj Jagódko fajnie że jesteś, Koszalin pozdrawia
_________________ Trzymać się blisko krzyża!
jagodka.z
Wysłany: 2009-05-05, 14:36
Dziękuję za miłe przywitanie
Ok, więc zagadam do Ali. Rzeczywiście może się trochę pospieszyłam z tą stroną, ale już taka jest porywcza, staram się nad tym panowac
Ale i tak myślę, że stronka dla samych naszych dziewczyn by się nam przydała... Z koszalińskiej strony możnaby zrobic przekierowanie Jak mi pozwolicie to się tego podejmę... I proszę o wszystkie możliwe materiały ^^
_________________ Nie płacz, to tylko krzyż... Przecież tak trzeba...
Nie drżyj, to tylko Miłośc! Jak rana w przylepce chleba...
Wysłany: 2009-05-06, 18:41
Witaj Kochanie!!!
świetnie że jesteś z nami na forum...co do stronki jestem jak najbardziej za ...ja mogę służyć fotkami z różnych naszych imprez , skupień rekolekcji..itp...myślę że jak przyjedziesz do mnie (to już w sobote ) to pogadamy o tym... buziaki skarbeńku...!!!
_________________ Mario , będę Ci śpiewać piosnkę taką najprostszą , chwaląc Cię za to co dajesz wszystkim z wielką Miłością.
Witam. Już piąta rano a mnie coś chwyciło na wspomnienia starych dobrych czasów.
Jestem Michał mieszkam, urodziłem się w Sławnie. Tak, tak w Sławnie (pewnie teraz wszystkim sie przypomina ekipa 5 chłopa z tego miasta ). W Kolankowie swego czasu jak i Józefowie zwany byłem "Fazim".W Szensztat poznałem dzięki koledze u którego odbywały się spotkania w moim rodzinnym Sławnie. Wtedy to poznałem największego choleryka jakiego było dane mi poznać o. Wojtka. W Szensztacie byłem aktywne kilka ładnych lat. Zaczęło się na zimowych rekolekcjach w Ustroniu Morskim jak dobrze pamiętam 1999 albo 2000. Potem nadeszły piękne lata bodajże 4/5 wyjazdów do Kolankowa i również raz w Józefowie byłem. W ogóle wyjazd do Józefowa zapadł mi w pamięci gdyż jechaliśmy całą noc pociągiem a ja oka nie zmrużyłem. A na miejscu w Józefowie również cały zień nie spałem i do dziś dnia wydaje mi się że ten dzien był najdłuższym w moim życiu. Z Józefowa kiedy tam byłem zapamiętałem również jedną istotną rzecz znaczy się piosenkę (osoby tam obecne pewnie wiedzieć będą o co chodzi):"Jesteśmy Dominiki odstawiamy różne triki każdego matoła bierzemy do kościoła każdego jelenia zabieramy do Sanktuarium jak nie pójdzie utopimy go w akwarium, Maryja i Bóg to bardzo ważna sprawa nie przeginaj człowieku bo to nie jest zabawa jeśli nie chcesz zbyt szybko w piachu wylądować to zacznij lepiej z nami o Maryi rapować" tak ten słynny kawałek przez grupę Dominików leciał
Jak już widziałem wpisy niektórych pozdrawiam osoby które ja znam na 100% czyli Wojtka W. ze Słupska ( Ciekawe czy On pamięta mnie?) Krzema (jak w poprzednim nawiasie) i Jacka z Józefowa.
Zainteresowania mam wszelakie. Szczególnie piłka nożna swego czasu grało się w drużynie o dużo mówiącej nazwie Sława Sławno. Oprócz tego kabaret jest również moim hobby obecnie planuję założyć własny z grupą znajomych.
Obecnie jestem studentem który to zdał na trzeci rok Historii z Wos czyli będę nauczycielem. a i do dzisiaj gram w "Presi wice" grę grupową bo jest wspaniała tak samo jak "mafia"
No cóż tyle o mnie jak coś moich znajomych z Kolankowa (szczególnie) jak i z Józefowa którzy tutaj to forum odwiedzają, a mnie pamiętają i chcą popisać i powspominać stare dobre czasy, to wysyłajcie mi PW lub walcie bezpośrednio na gg.
btw *Sławno a gdzie to leży pytanie padło
* w połowie drogi między Koszalinem, a Słupskiem, Szczecinem a Gdańskiem, lub Berlinem a Kaliningradem odpowiedź usłyszano
Szczerze mówiąc zaglądam tu już od dłuższego czasu i czytam i czytam, a teraz patrze że forum nie umarło i parę ludzi tu zagląda więc coś o sobie napisze.
Jestem Kinga w szensztackiej młodzieży żeńskiej działam od około dwóch lat.
Wraz z dziewczynami z którymi w pamiętnym dniu (9 grudnia 2007) zawarłam Przymierze Miłości staram się aktywnie działać na Bydgoskich Piaskach (dla jasności Piaski to dzielnica Bydgoszczy gdzie mieści się sanktuarium).
Długie nocne rozmowy, długie rozmowy, łażenie po lasach (polach i górkach), imprezy, poznawanie muzyki, czytanie książek, ambitne filmy, wystawy, Lednica - to tylko kilka rzeczy które lubię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum